Paese di destinazione:
Italia
Lingua
CARRELLO
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Le Clarence de Haut-Brion 2011

Le Clarence de Haut-Brion

2011
90
PARKER
92
SUCKLING
17
JANCIS ROBINSON
92
DECANTER

Altri formati e annate

154,50

/ bott. 0,75 L
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  • 4.76/5 Valutazione di Trusted Shops

Scheda tecnica

TipoVino rosso
Regione
Uve
Produttore
AllergeniContiene solfiti
Gradazione alcolicai13,0%

Che sapore ha questo vino?

Colore
Violaceo
Fragranza
Intenso / Lampone / Mora di rovo / Ciliegia / Paté di olive / Note affumicate
Palato
Elegante / Strutturato / Lungo

Consumo e conservazione

Servire tra 16 ºC e 18 ºC

Punteggio e premi

202091-93+ PK96-97 SK17+ JR92 DC
201992-94 PK95-96 SK16.5+ JR93 DC
201892+ PK97 SK17 JR92 DC
201792 PK95 SK16 JR92 DC
201693 PK94 SK17 JR93 DC
201593+ PK95 SK17- JR91 DC
PK: ParkerSK: SucklingJR: Jancis robinsonDC: Decanter

Il giudizio degli espertiI recensioni di Parker, Jancis Robinson e Suckling

Blended of 51.3% Merlot, 13.1% Cabernet Franc, 33% Cabernet Sauvignon and 2.6% Petit Verdot, the medium to deep garnet-purple colored 2016 Le Clarence de Haut-Brion features beautiful rose hip tea, fallen leaves and black olives scents over a core of redcurrant jelly, cassis and pencil shavings plus touches of menthol and pencil lead. Medium-bodied, the palate is finely crafted with delicate red and black fruits laced with loads of earthy accents, framed by grainy tannins and finishing on a lingering mineral note.

— Lisa Perrotti-Brown (30/11/2018)Robert Parker Wine Advocate Annata 2016 - 93 PARKER

Tasted blind. Sweet and fairly ripe. A bit austere on the end. But lots of fruit on the way there.

— Jancis Robinson (22/1/2020)JancisRobinson.com Annata 2016 - 17 JANCIS ROBINSON

The wild-blackberry and smoky nose draws you into this excellent Pessac-Léognan that marries concentration and freshness beautifully, feeling deceptively light on the palate, thanks to its lively acidity. Long, cool and minerally finish. The second wine of Haut-Brion and a blend of 51.3 per cent merlot, 33 per cent cabernet sauvignon, 13.1 per cent cabernet franc, and 2.6 per cent petit verdot. Try in 2021.

— James Suckling (3/2/2019)JamesSuckling.com Annata 2016 - 94 SUCKLING

Recensioni dei nostri clienti

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Cantina e produzione

Periodo di affinamentoTra 18 e 22 mesi
Età delle barriqueNuove e di primo passaggio
Tipo di legnoRovere francese

Vigneto

TerrenoCiottoloso
ClimaAtlantico con influenza mediterranea