Paese di destinazione:
Italia
Lingua
CARRELLO
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Barranco del San Ginés 2015

Barranco del San Ginés

2015
93
PARKER
93
PEÑÍN
Esaurito

83,70

/ bott. 0,75 L

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Scheda tecnica

TipoVino rosso
Regione
Uve
Produttore
AllergeniContiene solfiti
Gradazione alcolicai14,0%

Che sapore ha questo vino?

Colore
Rosso rubino / Abbastanza consistente
Fragranza
Note fruttate / Lampone / Ciliegia / Ribes / Mora di rovo / Note di affinamento / Brioche / Pane tostato / Sottobosco / Fichi / Terra
Palato
Fine / Gradevole / Tannini setosi / Buona acidità / Di corpo / Persistente

Consumo e conservazione

16 ºC

Punteggio e premi

202195 PK
201794 PK
201695 PK
201593 PK93 PN
PK: ParkerPN: Peñín

Il giudizio degli espertiI recensioni di Parker

The 2015 Barranco del San Ginésis a new single-vineyard, top-of-the-range red from an east-facing plot of 1.18 hectares of head-pruned Tempranillo vines planted in Laguardia in 1935 at 570 meters altitude. It is registered as "viñedo singular," the new official category for single-vineyard wines. There is no room to get any machines into the vineyard, which has to be worked 100% by hand and follows organic principles but without certification. They were able to purchase this terraced vineyard in 2015. It fermented in concrete vats with wild yeasts and matured in oak foudres for 24 months. It's a little darker and riper with the concentration of the old vines, but it's produced more or less the same as the rest of the wines, so the difference is provided by the vineyard. It has forest aromas and flavors, not that common in Rioja wines, mixing Mediterranean with cooler Atlantic characteristics. The palate has abundant, fine-grained but firm tannins and is nicely balanced. It's a powerful yet elegant Rioja Alavesa, with the character of the soils. 1,500 bottles produced. It was bottled in December 2017. From 2017 onward, they will be able to put Viñedo Singular and the name of the village, Laguardia, on the label.

— Luis Gutiérrez (28/2/2018)Robert Parker Wine Advocate Annata 2015 - 93 PARKER

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L'azienda

MacRobert & Canals

MacRobert & Canals

MacRobert & Canals nasce con l'intento di produrre vini artigianali nella Rioja in grado di riflettere il paesaggio in ogni bicchiere. Il suo fondatore, Bryan MacRobert, sudafricano di nascita, è nato fra i vigneti e ha studiato viticoltura ed enologia. Ha trascorso anni viaggiando da Swartland, in Sudafrica, al Priorat, imparando a conoscere il vigneto e a produrre vini unici. A poco a poco, si è lasciato sedurre dai vini della Rioja e ha iniziato a cercare...

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