Paese di destinazione:
Italia
Lingua
CARRELLO
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Château Le Crock Saint-Estèphe 2018

Château Le Crock Saint-Estèphe

2018
94
SUCKLING
15.5
JANCIS ROBINSON
92
WINE SPECTATOR
93
DECANTER
Esaurito

38,30

/ bott. 0,75 L

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Scheda tecnica

TipoVino rosso
Regione
Uve
Produttore
AllergeniContiene solfiti
Gradazione alcolicai14,0%

Il vino

Il vigneto Château Le Crock si trova a Saint-Estèphe, a nord della riva sinistra, tra Crus Classés Château Montrose e Château Cos d'Estournel.

L'appartenenza alla famiglia Cuvelier e allo Château Léoville Poyferré beneficiano della stessa esperienza di questo Grand Cru Classé. Riconosciuto nel 1992 come Cru Bourgeois, e elevato nel 2003 al grado di Cru Bourgeois Supérieur, Château Le Crock conferma oggi questo livello di qualità, raccolto dopo raccolto.

Con una trama precisa, questo grande vino, con una bocca lunga, soddisferà i più esigenti. Naso severo, bocca flessibile, morbido, abbastanza fresco, stretto, buona densità, finale stretto.

Consumo e conservazione

Servire tra 13 ºC e 14 ºC

Punteggio e premi

202090-91 SK
201992 SK92 WS93 DC
201894 SK15.5 JR92 WS93 DC
201792 SK15+ JR92 DC
201688-90 PK93 SK16.5 JR92 WS94 DC
201592 SK16.5 JR90 DC
PK: ParkerSK: SucklingJR: Jancis robinsonWS: Wine spectatorDC: Decanter

Il giudizio degli espertiI recensioni di Parker, Jancis Robinson e Suckling

The 2016 Le Crock is a blend of 46% Merlot, 46% Cabernet Sauvignon, 8% Cabernet Franc and 6% Petit Verdot. It has an intense bouquet, showing quite noticeable new oak compared to some of its peers although there is a modest 30%. The palate is medium-bodied with quite firm tannin. This feels grainy in texture, one of the Left Bank wines that could be a doppelgänger for 2010, with a grippy, slightly masculine finish. Hopefully, it will develop more flesh during its élevage.

— Neal Martin (28/4/2017)Robert Parker Wine Advocate Annata 2016 - 88-90 PARKER

Tasted blind. Some roundness and subtlety. Very superior and luscious. Inky finish but real drive and character. GV - Good value.

— Jancis Robinson (23/1/2020)JancisRobinson.com Annata 2016 - 16.5 JANCIS ROBINSON

A complex nose with aromas of blackberries, spices and chocolate. It’s full-bodied with wonderfully integrated tannins that show dark fruit and berries with some lavender and violet undertones. Such gorgeous texture to this. Really impressive for this estate. A blend of 57% cabernet sauvignon, 33% merlot, 5% cabernet franc and 5% petit verdot. Try after 2024.

— James Suckling (3/3/2021)JamesSuckling.com Annata 2018 - 94 SUCKLING

Recensioni dei nostri clienti

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Vigneto

TerrenoCiottoloso
ClimaContinentale